Αμυκλών 20, 152 31 Χαλάνδρι

697 37 85 270

info@santi.gr

Θεραπευτική Κρίση

Θεραπευτική Κρίση

Σου έχει συμβεί;

Οι εναλλακτικές και οι βιοϊατρικές θεραπείες που λαμβάνει ένα άτομο αποτελούν την δυτική προσαρμογή της αρχαίας Ελληνικής και Ανατολικής Κινέζικης θεραπείας οπου χρησιμοποιούνται ως θεραπεία καθώς προσεγγίζουμε τον εκάστοτε θεραπευόμενο τόσο με την κλασική Δυτική Ιατρική όσο και την φυσική εναλλακτική προσέγγιση.

Η κλινική εξέταση, η σύγχρονη διαγνωστική προσέγγιση, η παγκοσμίως αποδεκτή ονοματοδοσία των νοσημάτων, η μελέτη των μηχανισμών δράσης και αντίδρασης με βάση την παθονευροφυσιολογία κ.α.είναι ο τρόπος που μαθαίνετε αλλά και εκπαιδεύστε να προσεγγίσετε με αγάπη τον εαυτό σας αλλά και να απελευθερώνεστε από πόνους και ασθένειες ή προδιαθέσεις ή συμπτώματα.

Η εκπαίδευση θέλει χρόνο και παρατήρηση.
Φυσικά όμως το καινούργιο μερικές φορές προκαλεί εξάρσεις και ανησυχίες.

Η ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΜΕ:

 • Βελονισμό
 • Βότανα
 • Διατροφή
 • Moxa (θεραπευτική τεχνική κατά την οποία διεγείρουμε το δερματικό σημείο βελονισμού με θερμότητα)
 • Guasha
 • Θεραπευτική μάλαξη
 • Βεντούζες
 • Άσκηση
 • Βιοσυντονισμό
 • Τεχνικές αναπνοής
 • Διαλογισμό – χαλάρωση

για βελτίωση της ποιότητας ζωής και διάθεσης.

Αναλόγως, του ιατρικού ιστορικού αλλά και της νοητικής και ψυχοσυναισθητικής στάσης του Νου ή και του κάθε ατόμου, αλλά και όσων έχει βιώσει στο παρελθόν από σχέσεις, πληγώματα, ασθένειες, καταπίεσης κ.α. μερικές φορές η θεραπευτική κρίση ίσως είναι λίγο πιο έντονη και απότομη.

Η έξαρση των συμπτωμάτων “θεραπευτική κρίση” που εμφανίζονται ορισμένες φορές, δεν θα πρέπει να θεωρείται αρνητική παρενέργεια, αλλά μέρος της κανονικής διαδικαστικής θεραπευτικής επεξεργασίας.
Όπως συμβαίνει άλλωστε και με κάποια φάρμακα!

Ούτε θεωρούνται αρνητικές εξελίξεις οι παροδικές καταστάσεις κόπωσης, διέγερσης, αϋπνίας, σύγχυσης ή και υπερβολικής ευφορίας που μπορεί να ακολουθήσει τη συνεδρία μας.

Όλα είναι εκφράσεις του μέσα μας και της ενεργειακής κίνησης που προηγούνται σε μια επανεξισορρόπηση της ίδιας της ενέργειας και των εσωτερικών οργάνων.
Δεν πρέπει να κλείνουμε , να αποσυρόμαστε και να απομονώνονται διότι η θεραπεία κόβεται και ξεκινάμε πάλι από την αρχή.

Καμία εναλλακτική πρακτική από τις παραπάνω δεν έχει παρενέργειες, απλά όλα αυτά που βγαίνουν στην επιφάνεια εδρεύουν εσωτερικά και βλάπτουν το εσωτερικό μας περιβάλλον. Μέλημα μας είναι να τα απελευθερώνουμε για να μην μας δηλητηριάζουν εσωτερικά.
Βέβαια ξέρετε κάποιοι ότι δεν τα καταφέρνουν όλοι γιατί ζητούν τον εύκολο δρόμο των χαπιών.

Ο πιο γρήγορος τρόπος θεραπείας είναι να μαλακώνουμε και να κρατάμε χρόνο για εμάς και ανοιχτή στάση Νου, Σκέψεων, Παρατηρήσης και Συνεργασίας ώστε η διαδικασία γρήγορα να ολοκληρώνεται και να πηγαίνουμε ανώδυνα παρακάτω.
Όσο σκληραίνουμε τόσο επιβραδύνουμε την αυτοΐαση και τόσο χτυπιόμαστε πιο πολύ.

Συνήθως μετά από ένα κύκλο θεραπειών 10 – 12 συνεδρίες, η θεραπευτική κρίση παύει να συμβαίνει καθώς το υποσυνείδητο συντονίζεται με το συνειδητό και παύουν οι εσωτερικές συγκρούσεις.