Αμυκλών 20, 152 31 Χαλάνδρι

697 37 85 270

info@santi.gr

Βεντουζοθεραπεία (Cupping Therapy)

Η πρώτη αναφορά για τις βεντούζες υπάρχει στο αρχαιότερο ιατρικό βιβλίο, τον πάπυρο του Ebers (1550 π.Χ.) που γράφτηκε στην αρχαία Αίγυπτο.

Αργότερα υιοθετήθηκε από τον Ιπποκράτη και τον Γαληνό σαν κύρια θεραπευτική μέθοδος αλλά και από άλλους θεραπευτές ανά τον κόσμο όπως στην Κίνα, όπου η Παραδοσιακή Ιατρική είναι θεμελιώδης.

Δυστυχώς με την εμφάνιση των φαρμάκων και της τεχνολογίας που εφαρμόστηκε στον τομέα της υγείας, η φυσική μέθοδος ξεχάστηκε στην Ευρώπη αλλά επέζησε αυτούσια σε κάποιες χώρες μέσα από πρακτικούς και θεραπευτές ή ανθρώπους που αναζητούν πιο φυσικούς τρόπους ίασης και αυτοφροντίδας.

Με την αρνητική πίεση που δημιουργείται είτε μέσω της φλόγας (στις γυάλινες βεντούζες), είτε μέσω μιας αντλίας (στις βεντούζες με βαλβίδα), προκαλείται αναρρόφηση του δέρματος με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ροή του αίματος.

ΟΦΕΛΗ

Σε σωματικό επίπεδο:

Είναι ιδανικές για το απλό κρυολόγημα γιατί ευεργετούν τους πνεύμονες καθώς κινητοποιούν τα υγρά και αποβάλλουν τους βλαπτικούς παράγοντες


Αντιμετωπίζουν αναπνευστικές καταστάσεις όπως άσθμα και βρογχίτιδα


Ευεργετούν το δέρμα γιατί ενεργοποιούνται τα αιμοφόρα αγγεία και οι ιδρωτοποιοί αδένες με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η δερματική αναπνοή και η ενυδάτωση, και να αποβάλλονται τοξίνες


Ανακουφίζουν από τον πυρετό


Κινητοποιούν την λέμφο


Αυξάνουν τον μεταβολισμό λόγω της έντονης δραστηριότητας των κυττάρων από την αυξημένη ροή του αίματος.


Αυξάνουν τη θερμοκρασία στην περιοχή που εφαρμόζονται λόγω της υπεραιμίας


Ευεργετούν τους μυς και τις αρθρώσεις γιατί μαλακώνουν τον μυϊκό σπασμό


Επιταχύνουν την επούλωση των τραυματισμένων ιστών γιατί ευνοείται η παραγωγή κολλαγόνου λόγω της αυξημένης οξυγόνωσης που δημιουργείται από την αναρρόφηση


Εξισορροπούν το αυτόνομο νευρικό σύστημα και προσφέρουν ηρεμία και γαλήνη στον δέκτη


Απελευθερώνουν την αϋπνία


Αντιμετωπίζουν την κατάθλιψη


Χρησιμοποιούνται για να απελευθερωθούν τα αρνητικά συναισθήματα

Υπάρχουν διάφορα είδη βεντουζών και διαφορετικές τεχνικές εφαρμογής, ανάλογα με την πάθηση.

Η τεχνική της βεντούζας μπορεί να είναι επώδυνη ελαφρώς αλλά και ανώδυνη και ενδέχεται να δημιουργήσει ένα είδος κυκλικού αποτυπώματος στο δέρμα, το οποίο εξαφανίζεται στις επόμενες μέρες.

Ένας κύκλος 10 θεραπευτικών συνεδριών σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, μειώνει έως και εξαλείφει τον πόνο και την δυσλειτουργία στον οργανισμό.

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες ανεξαρτήτως φύλου.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Διάρκεια συνεδρίας 75 λεπτά.