Αμυκλών 20, 152 31 Χαλάνδρι

697 37 85 270

info@santi.gr

Θεραπευτική Μάλαξη

Με ή χωρίς Βεντουζοθεραπεία (Cupping), Θερμοθεραπεία (Moxa)
και Θεραπευτική Απόξεση (Guasha)

Η μάλαξη ή μασάζ (massage), είναι μια από τις παλαιότερες αλλά και τις πιο αποτελεσματικές θεραπευτικές παρεμβάσεις στο ανθρώπινο σώμα.

Σαν διαχρονική αυτοθεραπευτική τεχνική και πια στις μέρες μας σαν επιστημονικά επικυρωμένη μέθοδος αποκατάστασης, θεωρείται από τις τελειότερες ειδικότητες για να μετατρέψει ο ανθρώπινος οργανισμός μια παθολογική κατάσταση στην φυσιολογία.

Ως μία ολοκληρωμένη και θεραπευτική μέθοδος συνθέτει και συνδυάζει διάφορες τεχνικές και είδη μαλάξεων οι οποίες είναι αξιόπιστες, αντικειμενικές, ποιοτικές, τεκμηριωμένες και άμεσα εφαρμόσιμες στα δεδομένα της Ελληνικής και όχι μόνο κοινωνίας.

Το θεωρητικό υπόβαθρο της θεραπευτικής μάλαξης δομείται σε τεκμηριωμένες γνώσεις της ανατομίας και της φυσιολογίας του ανθρώπινου οργανισμού, δηλαδή αξιολογούμε, μελετάμε και κατανοούμε τον άνθρωπο στη δομή των κυττάρων, ιστών, οργάνων, συστημάτων και πως η μάλαξη μπορεί να τον βοηθήσει, να τον ωφελήσει εξατομικευμένα ή ακόμα και να λειτουργήσει προληπτικά για κάθε άτομο ξεχωριστά.

ΟΦΕΛΗ

Η εφαρμογή της Μάλαξης στο ανθρώπινο σώμα:

Χαλαρώνει


Μειώνει τους μυϊκούς σπασμούς


Απομακρύνει ευκολότερα τα άχρηστα προϊόντα του μεταβολισμού μέσω της αγγειοδιαστολής και της αύξησης κυκλοφορίας του αίματος και της λέμφου


Επεμβαίνει στο Κεντρικό νευρικό σύστημα μέσω των περιφερικών νεύρων με αποτέλεσμα την εξισορρόπηση ολόκληρου του οργανισμού (επιβραδύνονται οι περιοχές που υπερλειτουργούν ενώ επιταχύνονται οι λειτουργίες των περιοχών που ατονούν)


Εξαλείφει τον πόνο


Συντονίζει ολόκληρο τον οργανισμό σε φυσιολογικά επίπεδα


Απελευθερώνει τοξίνες από τους μύες αλλά και οιδήματα/πρηξίματα

Ακολούθως η θεραπευτική μάλαξη προσφέρει μια σειρά από θετικές επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό αφού μετά, το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα και όλα τα άλλα συστήματα (ενδοκρινικό, πεπτικό, αναπνευστικό, μυϊκό) διεγείρονται και συντονίζονται στην χαλάρωση και την εξισορρόπηση του οργανισμού. Έτσι ο οργανισμός οδηγείται σε:

– αυξημένη ανοσοποιητική απόκριση, αποτελεσματική δέσμευση των ελευθέρων ριζίδιων,
– μείωση του κινδύνου σκλήρυνσης των αρτηριών,
– γενική βελτίωση της υγείας που περιλαμβάνει βελτιώσεις στην πέψη, την αφόδευση, τον ύπνο, την ενεργητικότητα, την αντίσταση στις ασθένειες με την ανάπτυξη της αμυντικής ενέργειας,
– τη μείωση της ανησυχίας και των συγκινησιακών διαταραχών.

Συνεπώς η θεραπευτική μάλαξη ωφελεί γιατί προσφέρει αυξημένη ζωτικότητα, αυτό-ανάπτυξη, μακροζωία, εξάλειψη στρες, δημιουργικότητα, μείωση της πίεσης του αίματος σε υπερτασικά άτομα και αυξημένη σταθερότητα αλλά και ανανέωση της φυσιολογίας του ανθρώπου.

Κάθε συνεδρία μπορεί να συνοδεύεται με Βεντουζοθεραπεία ή Θερμοθεραπεία (Moxa) ή Δερματοαπόξεση (Gua Sha) οι οποίες αποτελούν Κινέζικες παραδοσιακές μεθόδους.

Οι ενδείξεις της εφαρμογής αυτών των τριών περιλαμβάνουν ένα μεγάλο φάσμα παθολογικών καταστάσεων και αντιμετώπισης πόνου και η απλότητα της χρήσης τους τα καθιστά προσβάσιμα σε οποιονδήποτε για την αντιμετώπιση ποικίλων σωματικών και ψυχοσυναισθηματικών διαταραχών.

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες ανεξαρτήτως φύλου.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Διάρκεια συνεδρίας 75 λεπτά.