Αμυκλών 20, 152 31 Χαλάνδρι

697 37 85 270

info@santi.gr

Μάλαξη (Massage)

Η μάλαξη ή μασάζ (massage), είναι μια από τις παλαιότερες αλλά και τις πιο αποτελεσματικές θεραπευτικές παρεμβάσεις στο ανθρώπινο σώμα. Σαν διαχρονική αυτοθεραπευτική τεχνική και πια στις μέρες μας σαν επιστημονικά επικυρωμένη μέθοδος αποκατάστασης, θεωρείται από τις τελειότερες ειδικότητες για να μετατρέψει ο ανθρώπινος οργανισμός μια παθολογική κατάσταση στην φυσιολογία.

Ολιστική Μάλαξη

ΤI EINAI

Η Ολιστική Μάλαξη είναι μία ολοκληρωμένη ειδικότητα που συνθέτει και συνδυάζει διάφορες τεχνικές και μαλάξεις οι οποίες είναι αξιόπιστες, αντικειμενικές, ποιοτικές, τεκμηριωμένες και άμεσα εφαρμόσιμες στα δεδομένα της Ελληνικής και όχι μόνο κοινωνίας.

Το θεωρητικό υπόβαθρο της Ολιστικής Μάλαξης δομείται σε τεκμηριωμένες γνώσεις της ανατομικής και της φυσιολογίας του ανθρώπινου οργανισμού, δηλαδή μελετάμε και κατανοούμε τον άνθρωπο στη δομή των κυττάρων, ιστών, οργάνων, συστημάτων που η Μάλαξη μπορεί να βοηθήσει, να ωφελήσει ή να λειτουργήσει προληπτικά.

ΟΦΕΛΗ

Η εφαρμογή της Μάλαξης στο ανθρώπινο σώμα:

Χαλαρώνει


Μειώνει τους μυϊκούς σπασμούς


Απομακρύνει ευκολότερα τα άχρηστα προϊόντα του μεταβολισμού μέσω της αγγειοδιαστολής και της αύξησης κυκλοφορίας του αίματος και της λέμφου


Επεμβαίνει στο Κεντρικό νευρικό σύστημα μέσω των περιφερικών νεύρων με αποτέλεσμα την εξισορρόπηση ολόκληρου του οργανισμού (επιβραδύνονται οι περιοχές που υπερλειτουργούν ενώ επιταχύνονται οι λειτουργίες των περιοχών που ατονούν)


Εξαλείφει τον πόνο


Συντονίζει ολόκληρο τον οργανισμό σε φυσιολογικά επίπεδα

 

Ακολούθως η χειρομάλαξη προσφέρει μια σειρά από θετικές επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό αφού μετά το Κεντρικό νευρικό σύστημα όλα τα άλλα συστήματα (ενδοκρινικό, πεπτικό, αναπνευστικό, μυϊκό) διεγείρονται και συντονίζονται στην χαλάρωση και την εξισορρόπηση του οργανισμού κι έτσι αυτός οδηγείται σε αυξημένη ανοσοποιητική απόκριση, αποτελεσματική δέσμευση των ελευθέρων ριζίδιων, μείωση του κινδύνου σκλήρυνσης των αρτηριών, γενική βελτίωση της υγείας που περιλαμβάνει βελτιώσεις στην πέψη, την αφόδευση, τον ύπνο, την ενεργητικότητα, την αντίσταση στις ασθένειες, την μείωση της ανησυχίας και των συγκινησιακών διαταραχών.

Συνεπώς η Μάλαξη ωφελεί γιατί προσφέρει αυξημένη ζωτικότητα, αυτό-ανάπτυξη, μακροζωία, εξάλειψη στρες, δημιουργικότητα, μείωση της πίεσης του αίματος σε υπερτασικά άτομα και αυξημένη σταθερότητα της φυσιολογίας του ανθρώπου.

Κάθε συνεδρία μπορεί να συνοδεύεται με βεντουζοθεραπεία ή Gua Sha (Κινέζικες παραδοσιακές μεθόδους).

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Διάρκεια συνεδρίας 1,5 ώρα.

Deep Tissue

Το Deep Tissue Massage (βαθύ μασάζ ιστών) ήταν ήδη γνωστό και εφαρμοζόταν εδώ και πάρα πολλούς αιώνες από λαούς που ανακάλυψαν τα οφέλη που είχε για το ανθρώπινο σώμα, αποτελώντας στην ουσία μια ιεροτελεστία που σαν σκοπό είχε την ταυτόχρονη απελευθέρωση του σώματος και του πνεύματος.

Υπάρχουν αναφορές για τη χρησιμοποίηση του DeepTissueMassage σαν θεραπευτικό μέσο από την Άπω Ανατολή, καθώς και τους αρχαίους Έλληνες και Αιγυπτίους, μέχρι τις Ινδίες και την Ταϋλάνδη. Η φιλοσοφία του, διαφοροποιούταν ανάλογα με την κουλτούρα του κάθε λαού συνδέοντας τον σωματικό πόνο με την ψυχή και το πνεύμα.

Σήμερα από την άποψη της οστεοπαθητικής, το Deep Tissue Massage είναι ένα είδος θεραπευτικής μάλαξης, ιδιαίτερα χρήσιμο σε περιπτώσεις χρόνιας σύσπασης και έντασης των μυών.

Τα αίτια των ενοχλήσεων και των πόνων που νιώθουμε προέρχονται από «κρυμμένες», κυρίως μικρότερες μυϊκές ομάδες του σώματός μας, (Trigger Points) οι οποίες βρίσκονται καλά προστατευμένες κάτω από μεγαλύτερες (όπως στην περιοχή του λαιμού, της πλάτης, της μέσης, των ώμων). Τα Trigger Points είναι εντοπισμένες περιοχές ευαισθησίας (οζίδια), στις βαθύτερες στοιβάδες του μυ, ο ερεθισμός των οποίων με μηχανική πίεση προκαλεί πόνο που συνήθως αντανακλάται σε άλλες συγκεκριμένες περιοχές. Γενικά:
– προκαλούν βράχυνση στο μυ με αποτέλεσμα τον περιορισμό εύρους κίνησης,
– εμποδίζουν την κυκλοφορία του αίματος,
– περιορίζουν τη μυϊκή ευλυγισία και
– προκαλούν πόνο και φλεγμονή.

Παράλληλα κάθε σωματικό σύμπτωμα είναι και το αποτέλεσμα εσωτερικών διεργασιών. Για παράδειγμα ένα έντονο συναίσθημα θυμού και πίεσης μετά από λογομαχία (στη δουλειά ,τη σχέση, την οικογένεια) μπορεί να μην εκφραστεί, αλλά αυτό δεν εμποδίζει το ασυνείδητο σώμα (φυτικό νευρικό σύστημα) να κάνει ήδη τη σύσπαση για να εμποδίσει την πράξη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τη σύσπαση στο πίσω μέρος των δελτοειδών για να συγκρατήσει τα χέρια πίσω στη διάρκεια του θυμού. Συγκρατώντας τις μη εκφρασμένες συγκινήσεις μέσα σε σφιχτούς μυς, περιορίζουμε τη βίωση των αρνητικών καταστάσεων, ωστόσο δημιουργούμε ένα μόνιμο «κλουβί» που μας εμποδίζει να εκφραστούμε και να βιώσουμε την ευτυχία.

Κατά την Αγιουβέρδα, το πανάρχαιο αυτό ολιστικό σύστημα υγείας, με τις βαθιές πιέσεις μας δίνονται περισσότερα εργαλεία να απελευθερώσουμε εντάσεις και να επαναφέρουμε το σώμα πλησιέστερα στην αρχική του ισορροπία. Ανοίγουμε χώρο στους ιστούς και κατ’ επέκταση στα όργανα που αντιστοιχούν σε κάθε περιοχή. Κατά μία έννοια, αγγίζουμε βαθύτερα όχι μόνο το σώμα, αλλά και την ψυχή του θεραπευόμενου. Αυτό έχει σαν σκοπό την επαναφορά και διατήρηση της ισορροπίας σώματος, ψυχής και πνεύματος.

Σε καθαρά σωματικό επίπεδο, δουλεύοντας με αυτό τον τρόπο, μπορούμε σταδιακά να «ξεφορτώσουμε» το σύστημα από το σωματικό αποτέλεσμα του μακροχρόνια απωθημένου συναισθηματικού φορτίου. Αυτό το πετυχαίνει με αργά χτυπήματα ή με βαθιές δακτυλικές πιέσεις, είτε στην πορεία, είτε κάθετα στις μυϊκές ίνες, τους τένοντες και την περιτονία.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη χαλάρωση όχι μόνο των επιφανειακών μυών, αλλά ολόκληρης της δομής και της πορείας των μυϊκών ομάδων και των συνδετικών ιστών που βρίσκονται εν τω βάθει και αποτελούν τη δεύτερη και την τρίτη στοιβάδα του μυϊκού συστήματος.

Σε νευρολογικό επίπεδο με το Deep Tissue Massage ενεργοποιούνται ειδικοί νευρικοί υποδοχείς του περιφερικού νευρικού συστήματος που συμβάλουν μέσω νεύρο-αντανακλαστικών μηχανισμών στην μείωση των εντάσεων του σώματος και του εγκεφάλου.

Εν τέλει με το D.T.M επέρχεται:

Χαλάρωση των εν τω βάθει μυών


Απελευθέρωση των τοξινών από τους μύες


Αύξηση της αιμάτωσης και της οξυγόνωσης των μυών

Λόγω της απελευθέρωσης μεγάλου ποσού τοξινών, είναι απαραίτητη η λήψη νερού μετά από ένα D.T.M ώστε να επιταχυνθεί η εξουδετέρωση τους από το σώμα.

ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΕΤΑ ΤΟ DEEP TISSUE MASSAGE

Επικρατεί η άποψη ότι το Deep Tissue Massage είναι αρκετά επώδυνο για τον σώμα. Η αλήθεια είναι ότι είναι μια δυναμική θεραπεία, τελείως διαφορετική από το χαλαρωτικό μασάζ, όμως η φιλοσοφία της είναι ότι η πίεση του θεραπευτή πρέπει να είναι τέτοια, ώστε να μην προκαλέσει μεγαλύτερη αντίσταση σαν απάντηση από το σώμα του θεραπευόμενου. Αυτό σημαίνει ότι από τις τεχνικές Deep Tissue Massage που εφαρμόζονται γενικά, είναι προτιμότερες αυτές που δεν προκαλούν πόνο. Ακόμα όμως κι αν υπάρχει κάποια ενόχληση μετά τη θεραπεία, σε 24 ώρες έχει παρέλθει και οι μύες είναι πλέον απελευθερωμένοι. Έχει επέλθει μια αίσθηση τόνωσης και ευεξίας στο σώμα που το αναζωογονεί και του χαρίζει την ανακούφιση και την ηρεμία που είχε χαθεί. Είναι μια άκρως αποτελεσματική θεραπεία για τους χρόνιους πόνους. Ωστόσο, για την ασφαλή εφαρμογή του Deep Tissue Massage, θα πρέπει να επιλεχτεί ένας έμπειρος και καταρτισμένος θεραπευτής.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Διάρκεια συνεδρίας 1,5 ώρα.

Ινδικό Mασάζ Κεφαλής

Το ινδικό μασάζ κεφαλής αποτελεί μέρος της παραδοσιακής αγιουρβεδικής θεραπευτικής.

Χαρίζει γαλήνη και ίαση, και φέρνει τους ανθρώπους κοντύτερα.

Λίγα λεπτά μόνο θα σας χαλαρώσουν και θα σας αναζωογονήσουν.

Αυτό το ειδικό μασάζ έχει πολλά οφέλη, ανακουφίζει από τους πονοκεφάλους, βελτιώνει την κυκλοφορία στο κεφάλι, στο πρόσωπο και στο κρανίο, ενώ αυξάνει την τροχιά της κινητικότητας στον αυχένα και την ωμική ζώνη, αν το εφαρμόσετε μαζί με τον σύντροφό σας, θα εμπλουτίσει τη ζωή σας, θα ηρεμήσει ένα νευρικό παιδί, θα χαλαρώσει όποιον είναι αναστατωμένος και θα επαναφέρει την ευδιαθεσία σε όλους.

Επιπλέον, προσφέρει αποσυμφόρηση ιγμορείων, βοηθά το λεμφικό σύστημα, βελτιώνει τον ύπνο, βελτιώνει την διάθεση ενώ δίνει ένα αίσθημα εγρήγορσης και διαύγειας στην νοητική σκέψη.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Διάρκεια συνεδρίας 45 λεπτά.

Μασάζ Κυτταρίτιδας

ΤI EINAI

Το μασάζ κυτταρίτιδας, είναι μακράν η πιο αποτελεσματική μέθοδος εξάλειψης του προβλήματος που λέγεται κυτταρίτιδα και δυστυχώς απασχολεί πάνω από το 90% των Ελληνίδων σήμερα! Σε συνδυασμό με διατροφή, νερό, κάποια μορφή γυμναστικής και με τα θαλάσσια προϊόντα που χρησιμοποιούνται για καλύτερο και ταχύτερο αποτέλεσμα έχει θεαματικά αποτελέσματα και μπορεί να σας απαλλάξει από το αντιαισθητικό πρόβλημα.

Η κυτταρίτιδα είναι ένα μη φλεγμονώδες εκφυλιστικό φαινόμενο που προκαλεί αλλοιώσεις στην υποδερμίδα δημιουργώντας στην επιδερμίδα ανώμαλους κυματισμούς. Με την εναπόθεση νερού και λίπους στον υποδόριο ιστό, δημιουργείται μια μορφή κατακράτησης υγρών, η οποία εμφανίζεται ασχέτως του σωματικού μας βάρους.
Όταν η κυκλοφορία είναι νωθρή, συχνά εξαιτίας καθιστικού τρόπου ζωής και έλλειψης άσκησης, το ήπαρ δεν μπορεί να μεταβολίσει τις τοξίνες που κυκλοφορούν στο αίμα και έτσι αυτές αποθηκεύονται σε λιπώδη κύτταρα σε περιοχές μακριά από τα αναπαραγωγικά όργανα της γυναίκας (λόγω της δράσης των οιστρογόνων).

Το λεμφικό σύστημα με αυτόν τον τρόπο υπερφορτώνεται και δεν μπορεί να αποστραγγίσει το εξωκυττάριο υγρό, δημιουργώντας κατακράτηση υγρών η οποία παρουσιάζεται στο δέρμα ως εξογκώματα, πρηξίματα και κυτταρίτιδα. Το δέρμα παίρνει μια όψη «φλούδας πορτοκαλιού».

Η εφαρμογή του μασάζ κυτταρίτιδας βοηθάει στην αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου καθώς προσφέρει ανανέωση των ιστών, αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος και της λέμφου και καλύτερη λειτουργία του λεμφικού συστήματος. Δηλαδή προσφέρει τόσο θεραπευτικές ιδιότητες (όπως η αποτοξίνωση του οργανισμού, η ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος και η χαλάρωση του ατόμου) όσο και αισθητικές ιδιότητες (όπως η σύσφιξη, η αναζωογόνηση και η “κάθαρση” του δέρματος).

Το μασάζ κυτταρίτιδας ασκείται με δυναμικές, έντονες και γρήγορες τεχνικές των χεριών, και βοηθάει επιπρόσθετα στην αντιμετώπιση του τοπικού πάχους.

Σε ποιες περιπτώσεις αντενδείκνυται;
Αν υπάρχουν θρομβώσεις ή αν κάνετε χημειοθεραπεία.

ΟΦΕΛΗ

Η εφαρμογή της Μάλαξης στο ανθρώπινο σώμα:

Βελτίωση της κυτταρίτιδας και μείωση της τοπικής συσσώρευσης λίπους.


Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.


Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα να τρέφονται και να οξυγονώνονται όλοι οι ιστοί και τα κύτταρα.


Αντιμετωπίζει την κατακράτηση των υγρών απομακρύνοντας τα μέσω της ενεργοποίησης της μικροκυκλοφορίας.


Βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών και άλλων βλαβερών ουσιών, στην οξυγόνωση και στην ανταλλαγή θρεπτικών ουσιών μεταξύ των κυττάρων του δέρματος και καθιστά έτσι το δέρμα πιο λείο, περισσότερο ελαστικό και ανανεωμένο.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

30 λεπτά ανα συνεδρία.

Αρωματοθεραπεία

Η αρωματοθεραπεία είναι μια μέθοδος εναλλακτικής ιατρικής, στην οποία χρησιμοποιούνται αιθέρια έλαια φυτών ώστε να προκληθεί χαλάρωση και ανακούφιση από τα συμπτώματα κάποιας πάθησης. Τα αιθέρια έλαια είναι ιδιαίτερα πυκνά αρωματικά εκχυλίσματα, που εξάγονται με ψυχρή πίεση από ανθούς, φύλλα ή ρίζες. Συχνά τα έλαια διαλύονται μέσα στα λεγόμενα λάδια-φορείς, όπως σε αμυγδαλέλαιο ή σογιέλαιο και εφαρμόζονται στις συνεδρίες μάλαξης αναμειγμένα με νερό ή λάδι και χρησιμοποιούνται πάνω στο δέρμα ή προστίθενται στο νερό ή διαχέονται στον αέρα για εισπνοές.