Αμυκλών 20, 152 31 Χαλάνδρι

697 37 85 270

info@santi.gr

Βότανα και Ανθοϊάματα

Βοτανα

Ανέκαθεν, η ιατρική επιστήμη εμπιστευόταν τη φύση και τα βότανά της για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, ενώ αυτή η παράδοση συνεχίζει μέχρι και σήμερα.

Ανατρέχοντας πίσω στον χρόνο, διαβάζουμε για τους περίφημους «ριζοτόμους» ή πρακτικούς γιατρούς βοτανολόγους, οι οποίοι θεράπευαν κάνοντας  χρήση των βοτάνων, είτε ως απλών αφεψημάτων, είτε ως κοπανισμένων σε μορφή σκόνης για επούλωση πληγών.

Οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν πάντα τα βότανα και τα φυτά τη γενναιοδωρία της Μητέρας Φύσης αλλά και την έκφραση της ομορφιάς γιατί μας προσφέρουν τροφή, οξυγόνο, άρωμα, ομορφιά και γενικότερα υγεία.

Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, τα βότανα έχουν παίξει ζωτικό ρόλο στην πρακτική ιατρική πολλών πολιτισμών. Αποτελούσαν έναν εναλλακτικό τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων της υγείας, με θετικά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, στην Κρήτη οι Μινωίτες φαίνεται να είχαν οργανωμένη ιατρική με πρακτικές, όπως αιθέρια έλαια και βότανα, ακόμα και μέσα από τη διατροφή τους (μέλι, λάδι, όσπρια, δημητριακά κ.α) που διατηρούνται έως σήμερα και κληροδότησαν σε μας την υγιεινή διατροφή που στηρίζεται στη φύση.

Έχει αποδειχθεί ότι τα συστατικά των βοτάνων και των ελαίων (πτητικά έλαια, τανίνες κτλ), εκτός από το να δίνουν ευχάριστη γεύση στα φαγητά, έχουν χωνευτικές ιδιότητες, ανακουφίζουν από διαφόρους πόνους ή ενοχλήσεις και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως το καλύτερο φάρμακο σε διάφορες παθήσεις!

Σήμερα διαθέτουμε έναν πλήρη οδηγό βοτάνων με τις θεραπευτικές τους ιδιότητες που ενισχύουμε την αποτελεσματικότητα της ίασης και της ενδυνάμωσης του ανοσοποιητικού συστήματος και του οργανισμού.

Προσοχή: Χρησιμοποιήστε τα βότανα πάντα υπό την επίβλεψη ειδικού και να συμβουλεύεστε τον κατάλληλο επαγγελματία υγείας.

Ανθοϊαματα

Τα 38 Ανθοϊάματα Bach είναι ευρέως γνωστά για τις ιδιότητές τους στην Εναλλακτική Ιατρική.

Ένα πλήρες σύστημα ίασης, ήπιο, εύχρηστο, απλό και χωρίς παρενέργειες, που δόθηκε στην ανθρωπότητα, την δεκαετία του 1930, από τον εφευρέτη της μεθόδου, Dr Bach Edward.

Ο Bach πίστευε πως οι ασθένειες και οι δυσαρμονίες που εμφανίζονται στους ανθρώπους είναι αποτέλεσμα της σύγκρουσης μεταξύ της ψυχής και της προσωπικότητας. Έτσι η μέθοδος εστιάζει σε συμπεριφορές και συναισθήματα και όχι σε σωματικά συμπτώματα ή ιατρικές διαγνώσεις. Βασική αρχή του ήταν, η προτεινόμενη αγωγή να κατευθύνεται στον ασθενή και όχι στην ασθένεια.

Τα ανθοϊάματα έχουν την ικανότητα να επιλύουν μπλοκαρίσματα που έχουν γεννηθεί από την δυσαρμονία ανάμεσα στην προσωπικότητα, στις διαθέσεις, στην συναισθηματική και νοητική κατάσταση του εαυτού μας.

Έτσι τα ανθοϊάματα βοηθούν στο να βελτιώσουμε τη ζωή μας μέσα από τις εκφράσεις του ψυχισμού και της συμπεριφοράς μας, να παρατηρήσουμε πως η ζωή μας ανθίζει από μέσα προς τα έξω, να βιώσουμε χαρά, νοητική και συναισθηματική ισορροπία.

Οι κατηγορίες των ανθοϊαμάτων είναι οι ακόλουθες:

Ιάματα για το φόβο


Ιάματα για την ανασφάλεια


Ιάματα για την έλλειψη ενδιαφέροντος για το παρόν


Ιάματα για την υπερευαισθησία και τις επιρροές


Ιάματα για τη μοναξιά


Ιάματα για την έλλειψη θάρρους ή την απόγνωση


Ιάματα για την υπερβολική έγνοια για τους άλλους

Επιπλέον, υπάρχει και η φόρμουλα έκτακτης ανάγκης (Rescue Remedy) για τις περιπτώσεις που χρειάζεται άμεση βοήθεια κάποιος.

Ένα σαφές μήνυμα είναι ότι χρειάζεται να εργαζόμαστε πάνω στην θεραπεία του ατόμου εξατομικευμένα και όχι της ασθένειας καθώς το πρώτο είναι η αιτία και το δεύτερο το αποτέλεσμα.

Ένα πλήρες σύστημα και έργο ζωής που συμβάλλει στην εξισορρόπηση της συναισθηματικής κατάστασης και στην ανακούφιση των συναισθηματικών, των ψυχικών προβλημάτων, αλλά και του πόνου.

Τα ανθοϊάματα Bach μπορούν να χρησιμοποιηθούν από μωρά, θηλάζουσες μητέρες, έγκυες γυναίκες, εφήβους, άτομα που πρόκειται να εγχειριστούν, ηλικιωμένους, κ.ο.κ.

Επίσης είναι κατάλληλα για φυτά και ζώα.

Ειδική σημείωση: Τα ανθοϊάματα Bach αποθηκεύονται σε αλκοόλ για την καλή συντήρησή τους.
Άτομα τα οποία βρίσκονται σε κατάσταση απεξάρτησης, δύναται να λαμβάνουν ιάματα χωρίς αλκοόλ.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Διάρκεια συνεδρίας 1 ώρα.